GINSENG - Festals - Official Website
595
post-template-default,single,single-post,postid-595,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

GINSENG

GINSENG

Biljka ginseng naziva se još i ženšen. U sebi sadrži minerale, glikozide ginsenozide i peptide. Aktivni sastojci ginsenga snižavaju nivo šećera i lošeg holesterola u organizmu i stimulišu imunitet. Ginseng rešava problem nesanice, pomaže u smanjenju napetosti, anksioznosti i strahova i reguliše normalizaciju krvnog pritiska. Takođe ubrzava razumevanje i usvajanje novih znanja i unapređuje pamćenje, povećava snagu i izdržljivost, a veruje se i da pomlađuje organizam. Posle nuklearne katastrofe u Černobilu ginseng je korišćen za smanjenje štetnih posledica radijacije. Spada u kategoriju prirodnih afrodizijaka, tako što uspešno budi i povećava seksualnu glad.

Afrodizijačko svojstvo ginsenga se objašnjava time što stimuliše sintezu ribonukleinske kiseline i belančevina u jetri, kičmenoj moždini i testisima. Ženšen se od davnina uspešno koristi za pojačavanje libida i poboljšavanja seksualne funkcije i kod muškaraca i kod žena. U tradicionalnoj kineskoj medicini oduvek se smatrao afrodizijakom i koristio se u „vraćanju“ seksualne moći i funkcije kod muškaraca. Neke žene u menopauzi gube libido, zapadaju u depresiju i anksioznost. Ženšen se pokazao uspešnim u borbi protiv ovih neželjenih simptoma i pomogao je brojnim damama da ponovo budu vedre, eneregične, aktivne i živahne. Više naučnih istraživanja dokazalo je da ženšen značajno pomaže u lečenju erektilne disfunkcije.

Tags:
No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.