Trećina žena želi više seksa nego partner - Festals - Official Website
825
post-template-default,single,single-post,postid-825,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

Trećina žena želi više seksa nego partner

Trećina žena želi više seksa nego partner

KAD ON NIJE ZAINNTERESOVAN: Trećina žena želi više seksa nego partner

Studija, koju je proveo američki liječnik Irwin Goldstein, pokazala je kako stereotipovi po pitanju zainteresovanosžena i muškaraca za bračni seks više ne drže vodu. Pogrešno je mišljenje, stoga, da je žena ta koja najčešće ima glavobolje, već su muževi ti koji će na molbu za intimnošću češće odgovoriti: “Ne danas, draga.”

Brak bez seksa
Bračna savjetnica Mariam Prag radila je sa mnogim parovima. Prema njezinom iskustvu, odbacivanje žene u krevetu od strane supruga izvor je ozbiljnih problema: ” Jako se puno emocija kod žene pojavi, kada ju suprug odbije. Ona variraju od osjećaja napuštenosti do frustracija koje je vrlo teško podnositi”.

S druge strane, i muškarci se osjećaju slično, kada njih žena odbije. To nije sporno. Međutim, pojašnjava stručnjakinja, kada žena doživi odbijanje, situacija je kud i kamo ozbiljnija. “Žene odrastaju u uvjerenju da muškarci uvijek žele seks. Stoga, ukoliko ju nekoliko puta uzastopce odbije, žena će početi propitkivati jeli s njom sve uredu”, pojašnjava.

Paziti na zdravlje
Mnogi se parovi, dok se bore kroz život, odgajaju djecu, otplaćuju kredite, brinu za svoju užu i širu porodicu, jednostavno izgube. Stoga konstantno odbijanje muškarca treba shvatiti ozbiljno. Ono može biti i indikator bolesti.

Depresiju i stress treba odmah izbaciti, kao i drogu i alkohol. Pojedini lijekovi također utiču na seksualnu želju, pa ih treba prestati uzimati. Hronične bolesti, poput dijabetesa, definitivan su ubojica libida. Tlak i srčane bolesti utječu na krvotok, pa nisu svi dijelovi tijela dovoljno prokrvljeni. Spremnost na akciju tu pada u vodu.

Šta učiniti?
Razgovarati. Najgore je o svemu šutjeti. Time se ne rješava baš ništa. Upravo suprotno. Što više šutite, veća je mogućnost da ćete eksplodirati, ali ne u krevetu, gdje biste trebali.

Trebate prirodni afrodizijak ?
Festals za NJU I NJEGA! Egzotična kombinacija vanilije, đumbira, epimedijuma i ginsenga, tradicionalnih i provjerenih afrodizijaka, čini ovu čokoladu potpuno prirodnim i efikasnim sredstvom da se podstakne i raspali strast.

No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.